Снимка БулфотоТакситата поскъпват заради въвеждането на нова такса. Таксито става златно.

...
Снимка БулфотоТакситата поскъпват заради въвеждането на нова такса. Таксито става златно.
Коментари Харесай

Телеграф: Такситата ще вземат пари и за всяка минута от качването до слизането на клиента

Снимка Булфото

Такситата нарастват поради въвеждането на нова такса. Таксито става златно. То ще прибира пари за всяка минута от качването до слизането на клиента и това ще бъде спомагателна такса, с изключение на цената за километър. Промяната идва поради задължението на страната ни да вкара наложения посредством евродиректива обединен ред за таксуване на таксиметровата услуга в целия Европейски съюз. Тя към този момент е записана в Закона за автомобилните транспорти и следва конкретизиране на ред механически елементи, заяви " Телеграф ". 

Това, което сигурно се знае, е, че от 8 юли 2022 година методът на отчитане на цената на таксито радикално ще се промени. Към момента клиентите заплащат за изминатото разстояние на база цена на километър (дневна и нощна), начална такса, такса повикване и такса „ Престой “ по цена за минута. Първите три съставния елемент ще останат годни, само че такса „ Престой “ следва да отпадне. Тя обаче ще бъде сменена с нова времева съставния елемент, която ще мери цялото време от качването на клиента в таксито до идването в крайната дестинация.

Предстои правенето на съответни промени в подзаконовите актове, с които ще се вкарат механически разяснения. На първо място би трябвало да се посочи по какъв начин таксиметровият уред ще засича времето – дали посредством телеметрията от компютъра на автомобила или посредством GPS. Предстои и друго значимо конкретизиране – по какъв начин тъкмо ще се комбинират времето и дистанцията, с цел да образуват крайната цена на курса, прецизира „ Телеграф ”, представен от standartnews.com.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР